Fil U'thlah Al-Madhiah :*

Assalammualaikum and Hi awok! ehek apa khabar? Lama kenn blog nih tak diupdate? Mesti boring kan kan kan? Boring baca post yang sama jee berulangkali. Dah Rabu pun harini, Sabtu lepas me and the Form 3 Students PTI yang ambil subject Science go for a trip to Botanical Garden. Then,... then,... emmm...... kami Hoorayyyyyyy! HAHAH XD Shopping sakan beb! Habis satu Prangin Mall and 1st Avenue tu kami pusing. Macam nak terkeluaq lutut kaki. Perghh! Best wooo (Y) Sapa yang tak pegi memang rugi gila baq hang! Please lah be jelly of us. Puteri ada buat video, kita tunggu ah bila dia nak upload, nanti ittew share dekat hawok :D Then then then, emm nak story apa eh? Ouh yeah, dekat Botanical Garden tu kami belajar Bab 4, Plants Reproduction. Ya Allah, weh! nak kena hike kat dalam tu. Astaghfirullahhalazim, penat nak mampus. At last stop dekat atas tu, kitorang bedah siasat bunga. Ahaha XD Nonsense.

     Ouhkayyyy, then then then, eh eh eh, actually kenn, before before before lah kenn? Hari Khamis lepas, Kyna, Nyesha and I go for a hang at 'tuuuutttt'. Ngeh :3. Kami pegi BJ je beb. Bukan untuk apa, nak beli bahan masakan ajoo. Well, kami nih kan masuk pertandingan memasak PERINGKAT NEGERI. Nak tak makan masakan kami? Sedap wooo! Hahah, buat supo pandai masak sangat aku nih. Lepastu lepastu, hari Jumaat, kami masak kat rumah Kyna. Weh sedap weh sedap weh ! Aku sukaaa gila Pai Tee kami. Kami letak Maggi. Hampa ado? Try arh kat rumah. Buat sendiri :P Then, Ahad, rumah aku pulok. Hm sedap weh kuah Spaghetti putih tu. Pergh, ibu aku ah ajarkan. *bangga sait* Nyesha jee yang pandai masak kuah putih, yolahh time ibu ajar, Nyesha ajoo fokuskan :D And then kat rumah Nyesha pulak Hari Isnin. Kami goreng Potato Wedges. Eidlan Hadi kata "Weh sedap weh, terima kasih sangat-sangat! Nak lagi boleh?" Ahahaha XD Terharu beb hg kata cengtu.

       After that, aku DATE dengan Hadi. Lamo ah jugak. Dia story fasal girl. Adolah sorang minah ni,........ tutttt, mana boleh cerita kat hampa. Rahsia kami lah. Haha. Then, habis ungkit balik kisah lama sekolah rendah. Serious weh I miss that time. Rasa macam taknak balik je lagi time tuh. Nak cerita panjang-panjang lagi dengan Hadi. But, masa telah memisahkan kita *cehh ayatt* . kacau arh masa nih, kalau boleh di'stop'kan lama dah aku stop-kan. Nak buat macam mana kan? Malam tu pula ada tuisyen PDCA, kacau ah sekolah nih. Dalam pukul 7.05 minit juga kot baru aku balik rumah. Pukul 8 dah nak pegi tuisyen. Haishooo, kacau line jee. Punya rancak sembang dengan Hadi. Hmm. 


       Andddddd, atas semua tu adalah salah satu story je ada banyak lagi. Post kali nih, banyak story kayy. kalau rasa malas nak baca, takpelah, Abel redha :'/ Sepanjang cuti, Abel message dengan adik angkat tersayanggg yang jarang contact and thanks sebab share-a-topup kat akk. Mengada-ngada aku nih. Then thanks jugak dekat Hafizie sebab tolong topupkan RM15 then share-a-topup RM6. And thanks tu Syahmi, share-a-topup kat aku RM4, ohok ohok *cough* Banyak kenn? Gediklahh aku nih, habis duit orang semua aku nak kebas. Takdo arh, DEPA yang baik hati nak share kan, aku terimo je lahh :D Ada sesapa lagi tak yang sedekahkan kredit dia untuk aku? Aku rasa macam ada, tapi tak ingat siapa. Sorry arh if tak masukkan nama hampa. Anyway THANKS A LOT.


      Okay about bestie. Hi awok yang saya sayang lagi saya kasihi, saya tahu awok memang jealous kalau kami bertiga, saya ingat lagi ayat awok time form 1 dulu " Weh, aku jealous lah dengan Syabelyna hampa tuh, macam nak nangis" But time tu aku cakap " Alahh, janganlah nangis, even kami bertiga, hg tetap bestie aku, kita TAKKAN BERPISAH. FRIENDS FOREVER" Then form 2, kita kawan elok je, okay je. No problem. Bestt :) But entah lah ada problem sikit tahun nih. Saya tahu saya tinggalkan awak. Saya buat awak macam tak wujud dalam kelas kan? Tapi saya terasa juga awak. Saya terasa bila awak dah tak duduk dengan kami dalam bilik KAA. Saya terasa bila awak keluar rehat awal and pergi dulu dengan mummy. Waktu awal tahun, kita turun sama-sama kan? Berlima kan? Dan saya tak perasan awak dah remove relay kita. Bila saya perasan, saya macam nak nangis. Tapi, saya redha, siapalah saya nak halang kan? Takpalah relay tu tak penting. Awak, saya bangga, ramai yang tahu kita nih bestie, sebabnya ramai juga yang like pict kita berdua tu. Eyh kita bestie kan kan kan? Hm, Jumaat haritu waktu PKBM (L), seminggu sebelum cuti, awak macam taknak cakap dengan saya je wak. Lama awak duduk sebelah saya, tapi sepatah perkataan pun tak keluar dari bibir awak, Saya nak tegur tapi saya segan, so saya cuba juga, Saya tanya awak " Cuti pergi mana" awak jawab " Langkawi je" awak tak tanya balik pun dekat saya. Perbualan kita cuma itu. ITU sahaja. Awak saya terasa sangat time tu, saya tertanya-tanya apa masalah awak. Saya tak seda yang saya dah abaikan awak. Saya tak sedar semua tu. Maafkan saya awak. Awak, dalam post awak, awak cakap awak dah takde bestie, semua kawan awak adalah bestie awak. Awak, saya sedih awak. Saya tetap bestie awak, awak. Awak, awak dah minta maaf, shake hand. Okayy saya pun taknak gaduh. Taknak perbesarkan masalah yang kecil sekecil kuman nih, tapi boleh menyebabkan kanser. Awak, sampai mati pun saya sayang awak. Saya taknak kehilangan awak. Saya rindu awak. Saya akan cuba jadi saya yang dulu, yang tidak abaikan awak, yang beri perhatian untuk awak. Saya JANJI awak. And awok, another bestie, saya minta maaf sebab pernah kata dekat awak yang awak tu EX-BESTIE saya. Saya minta maaf sangat-sangat. Selamanya kita bestie walaupun ada yang baru. AWAK BERDUA, SAYA SAYANG AWAK :*


       And the last one, status saya sekarang SINGLE. Orang pertama yang tahu benda ini ialah, Aizat, Syahmi, Hadi, Nyesha, Kyna and Sys. Why depa yang aku story, sebabnya, depa tak duduk asrama, depa selalu message dengan aku, depa boleh dengar masalah aku, depa everything for me and depa juga bestie aku. Aisyah and Awatif, aku nak story dekat hampa tapi dengan masalah yang menggunung dan bersunggut dalam kepala otak aku nih, entah bilalah aku nak story kan? Hurm.


       Okaylah okaylahh. Dah panjang berjela pun story nih. Dah penat pun menaipnya. Dah kudup pun matanya. Dah mengantuk pun tuannya. Okayyy byee .




FRIENDS I LOVE YOUUUUU!




NurulNabila.