The Best Day Everrrrr !



Assalammualaikum semua! 

        Apa khabar ? Harap dalam keadaan yang baik. Insya-Allah, kalau baik Alhamdulillah. Hehe :D Abel sihat-sihat je. Okayy baru habis exam formative (8 subjek diduduki dalam masa sehari) <--- ayat apa Abel merapu nih. Haha budak SMK Seri Balik Pulau je yang faham -.-" So result, bad :/ 5A 3B 1C. You know what, i got C for Pendidikan Islam. Sumpah aku cakap, aku memang tak baca buku langsung. Tambah-tambah Pend. Islam. Ingatkan nak keluar soalan senang. Ouh yeah, berita gembira, Arab abel score A Alhamdulillah. Kay takdo kaitan dengan post title.

        Okayy 18/2/2012 the bestttt datee everr ! Malamtu(17/2/2012) lepak dengan Kyna, so Kyna dah story semuaaaa. Jahat hg Kyna. Tak mengaku kenal Bybah :P Okay tak penting. 18/2/2012 Abel jumpa Hadi. Kawan lama. Rindu aku kat hg dah hilang lepas tengok muka hg tuh Hadi oii :P Muhyiddin Yassin ada datang sini, so sepanjang jalan dekat dengan sekolah kitorang ada buat Jamuan Rakyat. Budak LikLau tau lah kann? Mydin and Jeffri Din ado sekali -..- Hehe :D

         Actually, semuaaa yang di'story'kan kat atas tu tak penting pun. Abel nak story fasal benda lain. Petang tu lepas makan-makan, lepak-lepak dengan Hadi, Nyesha and Kyna, kitorang gi rumah Sis. Eiyh, sebelum tu, meh Abel perkenalkan Sis nih dulu. Nama dia Siti Mastura binti Abd. Rani. Budak baru kelas Abel, tapi dah rapat dengan kami tiga serangkai nih. Hampa kalau pi Sungai Rusa tanya kat orang bohong lah kalau cakap tak kenal anak Mat Rani nih. Hee.

         Pergi rumah Sis nak buat homework, tapi yang buat homework just Sis and Nyesha ja. Kyna melayan drama fav dia. Korean. Abel? Hehe jadi cikgu sait. Mengajar depa.(Acehh, buat macam pandaii :P) Then habis buat kerja sekolah (habis lah sangat) kitorang round Sungai Rusa, Permatang Pasir and Sungai Pinang. Naik motor Sis. Well, budak nih ada banyaakk motor so amek sorang satu (bohong-bohong) HAHA. Takdolah amek sorang satu, Kyna naik ngan Nyesha, Abel naek ngan Sis. YA ALLAH! Seriouslyyy bessttt sangaatt. Tak tahu nak story macam mana. 

        Precious memory, time Sis laung nama Najib depan rumah dia. HHAA XD memang best tapi segan pun ada. Aku dah call Najib time tu, suruh dia keluar rumah. Tapi dia tak percaya kami ada kat situ. Then, Sis boleh pulak pegi jerit panggil Najib kat situ. Malu pun ada. Mak dia tengok senyum je kat kitorang. Alahaii mokcek, jange lah ushar pelik, malu tahu dop ? Before that kitorang ada pergi Sungai Pinang. Lepak sait kat sungai atas. Then sambil naik motor dengan Sis nih, adalah kami ngorat sorang adik nih. (Cewahh) Nama dia Syamil/Syamir (not so sure) kelas 1 Zamrud. Sekolah kitorang jugak rupanya. SIS AKU PROMOTE ADIK HANG NIH !! Haha jkjk. 

        Then pegi lepak depan rumah Hafizie. Ake beli chewing gum je kat rumah dia :P Lepak-lepak sambil dengar Sis story bagai nak rak. Merecik air liur sana-sini. HAHA JOKE JER SIS. JANGAN MARAH SAYANGGG  Alahh Fizie dok buat segan pulak time tu. Weh nak habaq nih, muka mak Fizie sebijik-sebojok macam dia. Kayy kepoh je aku nih. Haha. Lama juga kami lepak depan rumah Fizie tuh. Tuptup dah pukul 6. Waktu lepak depan rumah Najib tu, Hafizzul ada sekali. Kesian dia jadi tonggol kat situ sebab kami tak sembang apa pun sebab aku ralit dok cakap kat telefon dengan Najib yang COMEL teww. Kyna, jangan marah :P Jangan fikir lain-lain nah. Tarak aku mau kat dia.

        Ada banyak lagi story Sungai Rusa. Tapi tulah kalau story panjang-panjang, story yang lain nak letak mana? 18/2/2012 (2.30-6.30) precious memory everr, Sis nanti kita buat lagi na. Haha XD

        Okayy nak story fasal sorang betina gedik nih. Taktau lah dia gatai burit ka apa ka. (Nih nak start mencarut nih, Astaghfirullah Hal Azim) Memang talam dua muka ouh minah nih. Dah lah ghenjong, hitam plak tuh, dok perasan lawa. Dah laki tu takmau kat hg, dok pi serang-serang orang pasaipa? Biaq lah dia nak kapel ngan sapa pun. Awat hg girl dia ka? Jadi girl dia pun tak pernah. Jangan mimpi lah weh. Hg tu penyibok ja dalam hidup aku hg tau tak. Dok perasan pandai. 4A tak bawak pi mana lah weh. Memang lah kezen hg tu 1A ja, toksah lah dok mengata dia teruk-teruk. Erghh ! Hg tu talam dua muka. Hg tunggu, rahsia hg tak lama bocor lah. Dah aku cakap tu bukan dia, bukan dia lah. Nak cakap dia betul jugak. Habistuh kalau orang yg hg jumpa tu dia, yg dok dengan aku tu sapa hantu? Aku kenallah member aku bukan member hg. GEDIKKK!!! Hg depan orang tu hg cakap lain, belakang cakap lain. SUMPAH aku benci hg!!!! 

         Okay lagi satu. Sumpah aku cakap aku dengan Muhammad Hafizie bin Mahathir memang takdak apa. Memang lah kami message dua. Awat salah ka ? Bukan dengan dia ja aku message. Tak percaya pi tanya Kyna dengan Nyesha. Hg mau kat dia, hg habaq lekaih sebelum orang lain rembat. Aku boleh rekemen kalau hg mau. Toksah nak sorok-sorok lah. Haishoo -.-" Tension ouh camni. 

         And 18/2/2012 memang the tired day for me. Dari pagi sampai malam busy. Malam busy dengan tuisyen nyee.  Lahaii, bilalah nak stop busy nih? Lepas PMR lah gamaknye. Kayy Siti Khairunnisha binti Anuar, Sakinah binti Shafiee and Siti Mastura binti Abdul Rani. Aku sayang hampa ketad-ketad. Lain kali kita buat lagi tauu. Bestt sangatttt ! Kyna and Nyesha, kita Tiga Serangkai ka Syabelyna? HAHA XD apa-apa je lah asalkan kita dah bersama semula. I LOVE YOUUU 

Kyna yang baju merah, Nyesha yang baju biru, Sis yang baju putih, Abel yang baju Elmo 



Lepak depan rumah Pijie.

Pijan kata kami Tiga Serangkai :P

Dalam rumah Sis






nurulnabila

No comments: